Search

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Mail ons dan vooral of bel naar 020 – 2159391.

Wat zijn nou precies de regels?

Als woningeigenaar mag je je hele huis in Amsterdam maximaal 60 dagen per jaar verhuren, aan maximaal vier personen. De regels zijn anders als je buiten Amsterdam woont of een kamer of een (deel van je) verdieping verhuurt. Als de verhuurde oppervlakte minder is dan 40% van je hele huis en je aan niet meer dan 4 personen verhuurt, dan val je onder de Bed and Breakfast (B&B)-regel en mag je het hele jaar door verhuren. Daarvoor moet je je B&B aanmelden bij jouw stadsdeel.

Sinds 1 oktober 2017 moet je elke keer dat je jouw huis verhuurt aan toeristen, dit vóóraf melden bij de gemeente Amsterdam met je digid op amsterdam.nl/vakantieverhuur.

Waarom zou ik ervoor kiezen om alles uit te besteden?

Omdat je het verhuren van je huis dan echt helemaal los kan laten. We hebben uitgebreide ervaring met het verhuren van huizen op o.a Airbnb & Booking.com, herkennen de juiste gasten en hebben contact met ze wanneer ze maar willen. Al met al is het verhuren een tijdrovende klus, waarbij ook nogal wat expertise komt kijken. Zie het als een vak, dat wij beheersen.

Kan ik ook een vast bedrag betaald krijgen ipv een percentage?

Nee, we hebben er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Als we een vast bedrag afspreken, zal dat altijd een stuk lager liggen dan het werkelijke bedrag, om ons risico af te kunnen dekken. Daarnaast zouden we in de verleiding kunnen komen om sneller gasten te accepteren die we anders niet zouden toestaan te boeken. Dat vinden we allemaal niet eerlijk en netjes. En wist u dat we gemiddeld veel meer uitkeren dan onze concurrenten die een vast bedrag bieden. Gemiddeld wel 30% meer.

Wat gebeurt er bij overlast?

We maken dit gelukkig zelden mee. Maar we zijn altijd bereikbaar en zullen in geval van overlast direct optreden ook kan je zelf in contact komen met jouw gasten, je kunt altijd zien wie er in jouw huis verblijft en kan altijd zijn of haar gegevens inzien.