Search

U heeft interesse om uw huis, appartement of  hotel te laten verhuren, maar heeft nog wat vragen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Hieronder vindt u diverse veelgestelde vragen. Indien uw vraag hieronder niet wordt beantwoord, kunt u altijd contact met ons opnemen.

 • Wat zijn de voordelen van Awaykey.nl?

  Omdat u het verhuren van uw huis of hotel zo helemaal los kan laten. We hebben uitgebreide ervaring met het verhuren van huizen op o.a Airbnb & Booking.com, herkennen de juiste gasten en hebben contact met ze wanneer nodig. Al met al is het verhuren een tijdrovende klus, waarbij ook nogal wat expertise komt kijken. Zie het als een vak, dat wij beheersen.

 • Hoe screenen jullie gasten?

  Awaykey.nl vindt het enorm belangrijk om alle gasten te screenen alvorens wij een boeking accepteren. Zo controleren wij het profiel op het betreffende online verhuurplatform en stellen wij ze wat vragen om ze beter te leren kennen. Wij accepteren alleen koppels, families en mensen met goede reviews. Bij twijfel overleggen wij dit ten alle tijden met de betreffende verhuurder.

 • Hoe kan ik mijn huis of hotel verhuren?

  In Amsterdam is een continue behoefte aan tijdelijke woonruimte. Awaykey.nl heeft de expertise en ervaring om iedere woning, appartement en hotel te verhuren, met maximaal rendement. Het enige dat u moet doen is contact met ons opnemen. Wij plannen een kennismakingsgesprek in en maken duidelijke afspraken met u. Wij regelen verder alles, van het vinden van huurders tot de schoonmaak.

 • Wat zit er inbegrepen in de schoonmaakservice van Awaykey.nl?

  Awaykey.nl regelt de schoonmaak nadat de huurders uit uw woning of hotel zijn vertrokken. In de schoonmaakservice van Awaykey.nl zit o.a.: eigen hotelkwaliteit linnen (wordt gewassen en gestreken), luxe baddoeken, shampoo, zeep en een welkomstgeschenk. Dit wordt allemaal gebracht op onze elektrische bakfietsen (het makkelijkste vervoersmiddel in Amsterdam). Awaykey.nl draagt geen zorg voor dekbedden, kussens en beschermhoezen.

 • Woning verhuur of shortstay verhuur in Amsterdam. Waarom?

  Amsterdam staat wereldwijd in de top tien van best bezochte plaatsen en binnen Europa zelfs in de top drie. Er is dus een continue behoefte aan hotels, appartementen en AirBNB’s. Tevens wonen er veel expats tijdelijk in Amsterdam, gezien het de plek is waar vele multinationals gevestigd zitten. Volgens schattingen verhuren minstens 10.000 mensen hun woning of appartement in en rondom Amsterdam.

 • Wat zijn de regels voor woning verhuur in Amsterdam?

  Als woningeigenaar mag u uw hele huis in Amsterdam maximaal 60 dagen per jaar verhuren, aan maximaal vier personen. De regels zijn anders als je buiten Amsterdam woont of een kamer of een (deel van je) verdieping verhuurt. Als de verhuurde oppervlakte minder is dan 40% van je hele huis en je aan niet meer dan 4 personen verhuurt, dan val je onder de Bed and Breakfast (B&B)-regel en mag u het hele jaar door verhuren. Daarvoor moet u uw B&B aanmelden bij uw specifieke stadsdeel.

  Sinds 1 oktober 2017 moet u elke keer dat je jouw huis verhuurt aan toeristen, dit vóóraf melden bij de gemeente Amsterdam met uw DigiD op amsterdam.nl/vakantieverhuur

 • Kan ik ook een vast bedrag krijgen als vergoeding i.p.v. een percentage?

  Nee, Awaykey.nl werkt standaard met een percentage als vergoeding. De reden hiervoor is simpel: Wij hechten een enorme waarde aan het behoud van alle woningen in Amsterdam en vinden het om die reden belangrijk om alle gasten goed te kunnen screenen. Wij nemen niet alle boekingen aan, waarmee wij er voor zorgen dat we nare situaties voor jou als verhuurder zoveel mogelijk uitsluiten. Wist u trouwens dat wij gemiddeld veel meer uitkeren dan onze concurrenten? Gemiddeld wel 30% meer.

 • Wat gebeurt er bij overlast door huurders?

  We maken dit gelukkig zelden mee. Maar we zijn altijd bereikbaar en zullen in geval van overlast direct optreden. Ook kan u zelf in contact komen met uw gasten, u kunt altijd zien wie er in uw huis verblijft en u kan altijd zijn of haar gegevens inzien.

 • Ik heb schade door mijn huurders. Ben ik hiervoor verzekerd?

  Via het verhuurplatform ben je verzekerd. Ieder verhuurplatform stelt hiervoor andere eisen en voorwaarden. Zo geeft AirBNB de volgende uitleg hierover.

 • Is het verhuren van mijn woning in Amsterdam legaal?

  Ja, dit is legaal. Voor iedere vorm van verhuur in Amsterdam gelden weer andere regels. Lees daar hier verder over.

 • Over welke periode mag ik mijn woning ieder jaar verhuren?

  Elke keer dat u uw woning verhuurt aan toeristen moet u dit vóóraf melden bij de gemeente. Bijvoorbeeld als u verhuurt via Airbnb, Wimdu, HomeAway of Booking.com. U mag uw woning maximaal 60 nachten per kalenderjaar verhuren. Lees daar hier meer over.

 • Wat kosten de diensten van Awaykey.nl?

  Wij rekenen standaard 20% over het totale huurbedrag. Voor dit bedrag regelen wij alles voor u, van boekingen tot schoonmaak. Voor expat verhuur rekenen wij standaard 10% over het totale huurbedrag. Voor hotel verhuur hanteren wij een ander percentage, dat op maat wordt opgesteld.

 • Wat is het verschil tussen shortstay verhuur en vakantieverhuur?

  Voor shortstay verhuur is een vergunning van het stadsdeel nodig. Voor vakantieverhuur is geen vergunning nodig. Wel moet u zich aan de regels van de gemeente houden. Bij shortstay woont u als verhuurder niet zelf in de woning. Bij vakantieverhuur woont u als verhuurder wel zelf in de woning. U moet op dit adres ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP). Meer informatie over de verschillen tussen shortstay verhuur en vakantieverhuur leest u hier.

 • Wat is het verschil tussen vakantieverhuur en B&B verhuur?

  Het enige verschil tussen vakantieverhuur en B&B verhuur is het feit dat u bij B&B verhuur zelf woonachtig bent in een gedeelte van de woning, op het moment dat de woning wordt verhuurt.

 • Dien ik toeristenbelasting te betalen als in mijn woning (tijdelijk) verhuur?

  AirBNB draagt de toeristenbelasting namens u af aan de gemeente Amsterdam. Bij andere verhuurkanalen dient u deze toeristenbelasting zelf af te dragen.

ONZE MISSIES:

 • Tevreden huurders & verhuurders
 • Hoge kwaliteit producten leveren
 • Hogere bezetting
 • Zorgeloos & makkelijk verhuren
 • Het hoogste rendement
 • Snelle afhandelingen

Een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op:
020 2613 611

Heeft u speciale wensen of tips? u kunt ons ook bereiken op Hello@awaykey.nl